Det er imidlertid ikke kun de voksne der har haft mulighed for at få valg og demokrati ind på livet. På fem biblioteker har der været arrangeret en børne-valg-event med en valg-quiz, hvor man kunne teste sin viden om demokrati og kommunalvalg, samt et børnevalg, hvor det var muligt at komme en tur i stemmeboksen.
Til børnevalget skulle de deltagende børn og unge tage stilling til følgende spørgsmål: "Hvad ville du gøre, hvis det var dig der blev valgt til borgmester i København?
Som politiker i almindelighed og borgmester i særdeleshed handler det om at prioritere forskellige indsatsområder. I børnevalget var følgende indsatsområder sat i spil:
1) Sund mad på alle skoler i København
2) Det skal være gratis at gå til sport
3) Det skal være sikkert at gå på gaden
4) Der skal være flere cykelstier
Børnevalget blev afviklet på samme måde som de voksnes valg. Først blev børnene registreret hos børnebibliotekarerne, hvorefter de fik udleveret en stemmeseddel og sendt ind i en rigtig stemmeboks.
Der er blevet trukket lod blandt deltagerne i børnevalget om fine præmier. Og blandt de rigtige besvarelser i valgquizzen har der været fem Danmarksspil på højkant.
Der blev der i alt afgivet 276 stemmer. Det er en meget flot deltagelse, der siger noget om engagement og interesse blandt børn og unge i forbindelse med valg og demokrati.
125 børn - det vil sige næsten halvdelen - havde valgt at prioritere at det skal være sikkert at gå på gaden. Det kan være en hentydning til de mange skudepisoder i relation til de københavnske bandemiljøer, men generelt kan det også være udtryk for, at det betyder meget for børnene, at de kan færdes sikkert i det offentlige rum, fx til og fra skole eller i deres fritid.
68 børn havde prioriteret sund mad på alle skoler i København; 54 havde sat kryds ved at det skal være gratis at gå til sport; og 29 ville sørge for flere cykelstier, hvis de blev valgt til borgmester i København.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar