torsdag den 4. december 2008

Grøden i brændeskuret

"Anna smilede for sig selv. Ak ja, tænkte hun, nu skal vi have historien om grøden en gang til. Det var nemlig sådan, at forældrene hvert år stillede et fad med risengrød ud i brændeskuret. Til nissen. Den gang Annna var lille, gik hun hver morgen ud i skuret for at se til grøden, der selvfølgelig var spist op. Hvilket mirakel.

Men nu, hvor hun var blevet ældre og klogere og egentlig vidste ret meget om livet, ikke mindst livet ved juletid, vidste hun jo udmærket, at det var de to oggenogger, der selv fjernede grøden. Og nu var den altså væk igen, ganske som den plejede, men det måtte hr. og fru Oggenog selv ligge og rode med. Det pjat kunne hun ikke tage sig af."

Dagens julebogscitat er fra Kaptajn Bimses jul.

Dagens julenød: Hvilken farve har Kaptajn Bimses flyver?
Du kan læse mere om julekalenderquizzen på Vanløse Biblioteks Børneblog.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej børneblog.

Vi mener at kaptjan bimses flyver er blå, vi har selv nisser på loftet og vi stiller en skål risengråd op til dem weekend, men vi tror ikke de er sultne fordi de spiser det aldrig, men vi skal jo være på den sikre side.

Hilsen Anne og Monica.

Morten Halskov Jensen sagde ...

Hmm, flyveren er ikke blå, men I har ret i at det er en farve med tre bogstaver (hehe). Jeg forstår ikke, at nisserne ikke spiser risengrøden. Har I husket at komme en stor smørklat i?