fredag den 5. februar 2010

Halloween Town - 2. del

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt
flere historier - En vampyrs bekendelse, Forbrydelsen, Morderens hjem, De fortabte sjæles hus- og her kan du læse én mere - god fornøjelse!

Halloween Town - 2. del
Skrevet af en elev fra 6. v. på Kirkebjerg Skole.

James åbnede døren og så sin lærer med hans bedste ven, Tim. Tim var livløs og da læren så James smed han Tim på gulvet. Det gav et ordentligt brag da den livløse Tim ramte gulvet. ”Hvad har du gjort ved Tim?”

”Skrid med dig det rager ikke dig.” Siger læren. ”Jeg har taget Tims sjæl og skal overbringe den til min herre Michael Halloween Fudge” Siger læren. ”Hvad snakker du om, Michael Halloween Fudge er min tiptiptiptiptiptip oldefar. Han kan umuligt være i live efter 1000 år, kan han?”

Siger James med undring i sin stemme. ”Lige nu er han kun en skygge, men når han får mange sjæle, bliver han genomdannet til et menneske” Siger læren som hedder det grimme navn, Hans Riegel Bonn. ”Vi stjæler sjæle hvert 10. år på Halloweennat. Men det er svært at skaffe mange sjæle på kun en dag.” siger Hans. ”Hver 10. år på Halloweennat kan han komme op af sin grav med få kræfter.

Når det er Halloweennat bliver hans kræfter på sit højeste niveau i styrke. Det er derfor jeg altid opfører mig underligt når det er Halloween” siger Hans. ”Hvor mange sjæle har i taget i år” spørger James bange, men også nysgerrig. ”Lad mig se, vi har taget din mors, Tims, damen fra børnemyndighedernes og byens plejehjem er også tømt.

Sådan ca. 1000” siger Hans ”Hvordan kunne du tage Michael Halloween Fudge’s tiptip oldebarn? Det er min mor.” Siger James næsten grædende. ”Glem ikke, at vi også tog din fars for 10 år siden. Han var meget svær at stjæle sjælen fra ham, fordi han kæmpede meget imod. Synd han ikke var stærk nok til, at besejre mig og Michael.” Siger Hans grinende. ”I er uhyrer” Råber James med vrede i sin stemme.

”Hvor mange sjæle mangler i nu.” Spørg James endnu mere bange end før. ”Lad mig se 5 nej 3 tror nok det var 2 eller faktisk kun 1, vi har allerede udvalgt os et offer” siger Hans. ”Hvem?” ”En pige fra din klasse hun hedder Sophie” Siger Hans med ondskab i stemmen. Det gav et gys i James da han hørte Sophies navn, men han ville lade som om, at det ikke ragede ham en skid, men det gjorde det. ”Så tag dog den tøs, jeg er ligeglad hun betyder ikke noget” Siger James utilpas.

”Hmmm… nå det var synd for vi har hende allerede” siger Hans. En stor sort røgsky kom til syne og ud trådte en meget mager og uhyggelig mand, med sort kappe, stok og en hat. Han havde Sophie i armen. Hun lå bundet sammen og med tape på munden. James fik tåre i øjnene da han så hende. Michael begyndte at sige noget det lød som en gammel remse ”ukrabukra Halloween kræfter kysker kysker Halloween kræfter”.

Mumlede Michael. Sophie begyndte at døse hen og til sidst var hun død. Sjælen blev suget ind i Michael. Og han begyndte at råbe. James begyndte at løbe, han prøvede at komme ud, men han kunne ikke komme ud. Han løb ind i et rum med et kraftigt blåt lys. Det var en grav eller rettere sagt Michael Halloween Fudges grav.

Der lå en kugle. Han samlede kuglen op af graven og kunne se en masse ansigter. I det samme kom Michael Halloween Fudge ind i rummet med en latter som kunne gøre alle skøre. ”Giv mig kuglen dit dumme barn, ellers får du aldrig din familie og venner tilbage” siger Michael Halloween Fudge lidt nervøst.

James tænkte hurtigt, han smed kuglen og den splintrede. Alle sjælene kom ud og Michael Halloween Fudge begyndte at brænde. Hans Riegel Bonn blev ældre og ældre lynhurtigt, som om at Michaels kræfter havde holdt ham fast i 40’erne. Men nu lignede han en der var i 80’erne.

Sophie vågne med det samme, da Michael Halloween Fugde begyndte at skrige og brænde, hvorefter han blev til ubetydeligt støv på jorden. Sophie stod foran ham, de kiggede hinanden dybt i øjnene og lige med ét kyssede de. Kysset varede i mindst 20 sekunder. James kom i tanke om, at hans mor nok os var i live. Han smadrede et vindue og hoppede ud af det og løb hjem. Sophie fulgte lige efter og tog hans hånd.

Ingen kommentarer: