mandag den 1. februar 2010

Halloween Town - 1. del

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt
flere historier - En vampyrs bekendelse, Forbrydelsen, Morderens hjem, De fortabte sjæles hus - og her kan du læse én mere - god fornøjelse!

Halloween Town - 1. del
Skrevet af en elev fra 6. v. på Kirkebjerg Skole.

”For 1000 år siden blev der, nedkaldt en forbandelse over Halloween town. Den blev hidkaldt på Halloween nat af selve grundlæggeren af byen, Michael Halloween Fudge. ”Hvad er det for noget sludder” siger James lærer ”Du har sikkert læst det i en tegneserie”

”Nej det har min mor fortalt mig. Michael Halloween Fudge er min tiptiptiptiptiptip oldefar” siger James ”Og hvad så, jeg er bedøvende ligeglad. Om han så var kongen af Saba” siger James lærer. ”Men hvis det er din opgave, får du et F-” siger læren” SHIT!!! Tænker James.

”Jeg tor på dig, men er du helt 100” siger Sophie. ”JA Sophie, det er jeg faktisk- har du et problem med det” Siger James. James blev lidt ked af det, da han brugte den tone. Han havde nemlig været lun på Sophie siden børnehaveklassen, hvor de kyssede i kurvegyngen. Sophie var dog al for populær til, at kunne falde for en som James. James bliver altid helt rød i hovedet og kunne næsten ikke sige et ord når de taler sammen.

Da James var på vej hjem, så han en mærkelig skygge der kunne være en gammel og spinkel mand. James blev hel underlig kold indeni, men han overbeviste sig selv om at det bare måtte være sin livlige fantasi. Han vidste ikke om det var rigtig eller ej og besluttet sig for ikke at sige noget til nogen, da han ikke ville virke skør og ustabil.

Da James kom hjem, fortalte han kun sin mor om det læren havde sagt. Hun blev rasende, tog sin bil og kørte hjem til læren. James ventede og ventede, men hans mor kom ikke tilbage. James Halloween Coop er en spinkel dreng på 12 år, som går i 6.v. Han bor i byen Halloween town.

Hans far forsvandt, da James kun var 2 år gammel. Politiet tror, at han var offer for en forbrydelse, men de fandt aldrig hans lig. Da James huskede på det, blev han rædselsslagen for at hans mor os var forsvundet. Han løb hen til telefonen og ringede til politiet.

”Det er alarmcentralen vent venligst, ja god dag, du snakker med Chris Olfert, hvad kan jeg hjælpe med” Siger en stemme i telefonen. ”Min mor har været væk i mange timer og jeg er meget bekymret for om der er sket noget med hende, om hun måske er blevet indblandet i en forbrydelse”.

”Jeg sender en vogn ud efter hende, er det okay?”. ”Ja selvfølgelig” siger James.

Næste morgen gik James ind i stuen og tændte For tv’et. Der var godmorgen Danmark hvor de fortalte om James forsvundne mor. James begyndte at græde. ”Hvorfor forlader du mig mor”. Siger James grædende.

DONK DONK. det banker på døren. Hvem kan det dog være? Tænker James. ”Det er Kathrine Dahl fra børnemyndighederne” siger damen i døren. ”Ja goddag, hvad kan jeg hjælpe med”. ”Eftersom at din mor er forsvundet tvinger kommunen mig til, at til at tage dig med til børnehjemmet.” Siger Kathrine.

Pludselig kom der en skygge hen over Kathrine og hun var væk. James skreg af sine lungers kræft, men der var ingen der hørte ham. James løb og løb så langt han kunne, men til sidst kunne han ikke mere, han faldt om midt ude på vejen.

Da han vågnede igen var han i et gammelt hus. Han kunne høre noget underligt der lød som den susen der kommer fra et åbent vindue. Han mærkede noget, som om der kom et eller andet susende gennem hele hans krop. Han fik et kuldechok og begyndte at ryste over hele kroppen.

Det var bælgravende mørkt, han kunne ingen ting se. Han faldt over et eller andet, men han kunne ikke se hvad det var, det kunne ligne en død eller bare livløs krop. James gik lidt videre og kom til en dør.

... fortsættelse følger...!

Ingen kommentarer: