fredag den 5. september 2008

Penge

Onkel Joakim elsker penge. I har sikkert læst en masse historier i Anders Andbladene, hvor det hele begynder med at han tager sig en svømmetur i sin pengetank. Det er nok lidt overdrevet så meget han elsker penge. Og kan man egentlig svømme i guldmønter?

Man kan godt være glad for penge eller bare være interesseret i at vide mere om penge uden at man behøver at svømme i dem eller være nærig. Du ved, det med at man ikke vil give noget væk eller dele med andre.
Faktisk er der rigtig mange bøger, som du kan låne på biblioteket, der handler om penge. Hvor kommer pengene fra? giver indblik i pengenes historie.

Sådan laver man penge fortæller IKKE om hvordan du selv kan lave dine egne penge - det er er nemlig ulovligt. Det er en faktabog om hvordan Nationalbanken trykker penge og sikrer sig at de ikke kan forfalskes.

Drengen med guldbukserne handler om en dreng som får et par bukser, hvor lommerne altid er fyldt med penge. Det er en rigtig sjov bog, der vist nok også er filmatiseret.

Pas på millionerne handler om hvad man kan gøre hvis man har en hel masse penge - nemlig investere dem. Det vil sige købe noget fornuftigt for dem, f.eks. værdipapirer, aktier eller oblikationer - eller måske en fabrik eller en butik.

Hvis du er interesseret i at vide mere om det med penge og samtidig godt kan lide at spille computerspil, så kan du med fordel klikke dig ind på Pengeby. Det et et nyt spil for børn (5-7 år) lavet af en af de store banker.

God fornøjelse ;-)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Onkel jorkim han elsker ose aviser og i sær nor der er noget om hans fiermaer. Hilsen T

Morten Halskov Jensen sagde ...

Du har helt ret, T. Onkel Joakim er meget glad for aviser. Han elsker at minde Anders om at begyndte som avisdreng/and og endte som millionær.