fredag den 29. januar 2010

De fortabte sjæles hus

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt
flere historier - En vampyrs bekendelse, Forbrydelsen, og Morderens hjem - og her kan du læse én mere - god fornøjelse!

De fortabte sjæles hus
Skrevet af Kim, Olmo, Badr & Christian, 6. c. Vanløse Skole.

Tony og Jack var hjemme hos Chris. De tre venner gik i 7. klasse på Vanløse Skole.
Chris var den modige af de tre, Jack var den kloge og Tony var den sjove. De havde aftalt at de skulle overnatte i det forladte hus for enden af vejen, selvom de vidste, at dem, der var gået ind i det hus, aldrig var kommet ud igen.

Græsset på plænen var ikke blevet slået i lang tid, fordi ejeren var for forsvundet fredag d. 13. i sidste måned. Drengene havde taget soveposer og lommelygter med for at sove i huset. Da det blev mørkt sneg de sig ud af Chris´ hjem og gik over til det forladte hus for enden af vejen. Da de gik ind i huset, så de e
n skygge. De blev bange og ville tænde lyset på kontakten, men det viste sig at være en knage til en frakke og ikke en lyskontakt.

Efter et stykke tid, fandt de det sted, hvor de ville sove. Rummet lignede en stue blandet med møbler fra et soveværelse, og der lå hvide lagener over alle møblerne. Midt om natten vågnede Jack af nogle lyde, han vækkede de andre. De tændte deres lygter og gik ned mod stuen, fordi de synes, at lyden kom derfra.

I stuen var der mange billeder af ham, der havde ejet huset, og det var som om et par af billederne kiggede på dem hele tiden. Chris var meget nysgerrig, han tog et af billederne ned, men det knækkede. Så faldt der en konvolut ud af billedrammen med et kort over huset. Tony tog kortet og så på det, der var tilsyneladende et hemmeligt rum. Tony kunne ikke læse, hvad der stod, så han og de andre gik hen mod det sted hvor det hemmelige rum var.

Da de kom hen til døren, begyndte Tony at ryste på hænderne, Tony råbte - Åben den dør. Chris åbnede døren, den knirkede og gik meget langsomt op.

Jack tændte sin lommelygte, og lyste inde i rummet. Der var støv og spindelvæv over det hele. Chris var modig nok til at gå ind i rummet og fjerne spindelvævet, men pludselig rystede gulvet. Tony sagde ”Måske går huset af sig selv”. Chris sagde ” du skal ikke prøve på at være sjov!”.

Jack så en lem i gulvet han åbnede den straks, for at vise at han var modig og ikke kun var nørden. Jack gik ned af trappen Chris og Tony gik efter ham, men lige pludselig knækket en af brædderne så hans fod sad fast han kaldte efter Tony og Chris. Jack så noget levende han var bange hans hjerte havde aldrig slået så hurtigt før.

Chris og Tony skyndte sig ned for at hjælpe Jack op ad trappen de så også den levende ting de skyndte sig op og lukkede lemmen hurtigt. De tænkte alle sammen på hvordan de skulle komme ud. Mens de snakkede hørte de en uhyggelig stemme som sagde Forsvind! Tony sagde okay, mens han stammede.

Pludselig kom to skygger op af gulvet og tog Chris og Tony ned under gulvet og ned til kælderen. Jack var alene tilbage han måtte rede Tony og Chris, men hvordan skulle han rede dem. Jack gik ned i kælderen for at lede efter Tony og Chris. Nede i kælderen var det mørkt. Pludselig hørte han nogen råbe efter hjælp.

Var det Tony eller Chris? Jack gik hen mod råbet. Jack tog en dyb indånding. Råbet kom bagfra en dør, men da Jack lagde sit øre mod døren for at høre lydende var der ingenting at høre. Jack åbnede stille og roligt døren, hvor lydende var kommet fra. Da døren var blevet åben så han ind, men kunne kun høre en ånde fra et lille skab.

Jack tog fadt i skabshåndtaget og åbnede det hurtigt. Jack så, at Tony var inde i skabet. Og, at han var bundet fast mellem arme og ben. Jack skyndte sig at binde Tony op og spurgte ham om han var okay og, hvor Chris var, men Tony vidste ikke, hvor Chris var. Det gjorde Jack urolig på en sær måde.

Efter Tony havde forklaret, hvad der var sket begyndte de at lede efter Chris. Jack og Tony skulle til at gå op af trapperne da de høre en stemme bagved trappen. De gik der hen og åbnede døren. Chris løb ud af rummet. De spurgte hvordan han havde det, men lige pludselig begyndte der at komme ild ud af vægen. De løb hen mod trapperne og hen mod hoved døren, men den var låst de var fanget...

Ingen kommentarer: