fredag den 22. januar 2010

Morderens hjem - 1. del

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt flere historier - En vampyrs bekendelse, Forbrydelsen - og her kan du læse én mere - god fornøjelse!

Morderens hjem - 1. del
Skrevet af Yilmaz, 6. d. Vanløse Skole.

Det var en aften i en MÆRKELIG by hjemme ved Markus, han var alene hjemme, Markuses forældre var hjemme ved Markuses fætter, men han gad ikke komme med, han ville hellere være hjemme og se en gyser film. Han spiste popcorn og drak sodavand, det var en dejlig aften hvor klokken var 22:00…

PLUDSELIG kom der en lyd i deres kælder, det var et højt skrig….!

Han blev bange. Så bange at hans ben rystede. Han listede hen til døren ned til kælderen, han åbnede døren der var meget mørkt, han kunne ikke se noget men der var lidt lys, trapperne var meget høje, så gik han ned til den anden dør, han åbnede døren men der var ikke nogle. Han listede lidt rundt der nede men han fandt ikke noget eller nogen, men der var BLOD på gulvet ….!

SÅ bankede det på døren. Han stod stille i et sekund, så gik han stille OG roligt op og kiggede igennem hullet, der var ikke nogle, så kom der flere skrig i huset. Han blev meget bange, han låste døren op, og tog sine nøgler og låste døren efter sig, så løb han hurtigt ud i baghaven, han vidste ikke hvor han skulle løbe hen, men så kom han i tanke om at hans forældre var hjemme ved hans fætter, han skyndte sig at løbe derhen.

Da han nåede frem bankede han på døren så åbnede Markuses onkel døren, han sagde: ,,hvad laver du på det her tidspunkt?” Markus svarede: ,,Jeg kom bare for at være sammen med mads”. ,,Når okay” :sagde han så, da Markus kom ind, gik han hen til Mads, Markus spurgte om han ville med ud, han sagde okay. Da de gik udenfor, så sagde Markus Hvad der var sket, hjemme ved ham, så sagde Mads: ,,Kom vi går der over og ser hvad det er’’

”Arg jeg tror ikke det er en god ide”: sagde Markus, Mads: ”kom nu er du en tøs?” Markus: ”Nej!” Mads: ,,kom bare lad os gå der over” ,,okay” svarede Markus. Da de nåede frem, gik de hen til baghaven og kiggede ind i vinduet ned til kælderen, der stod MANDEN…

Han havde en ØKSE……

Pludselig var han væk, de stod stille, de sagde ikke et ord til hinanden, så sagde Mads ,,kom vi går der ned”, Markus kiggede på ham med store øjne, han nikkede bare. De gik hen til hoved døren, Markus låste døren op, de listede hen til døren til kælderen, Markus åbnede den dør…
PLUDSELIG gik manden hen imod dem med øksen…

De løb, men så snublede Markus, over et bat, og slog hovedet ind i gulvet, han prøvede at rejste sig, men han kunne ikke smerten var for stærk, Mads løb hen til Markus, han løftede ham, og løb ud af hoved døren, og over vejen, Mads boede jo i nærheden, det var ikke særlig langt, hvor Mads skulle løfte ham, så nåede de frem hvor Mads boede Mads løftede ham hjem, ind i Mads værelse, de sad der lidt.

Så sagde Mads: ,,Det var tæt på ikke?” ,,Jo” Sagde Markus, han havde ondt i hovedet…
Så lagde hans øjne sig langsomt… Han faldt i søvn…

Næste dag.

Markus vågnede med et Z, han rejste sig op, han opdagede at han var faldt i søvn hjemme ved mads, han kiggede sig omkring men mads var der ikke, han gik ud i køkkenet der stod han så, Mads kiggede på Markus og sagde ,, kom vi går der over igen!!” Markus nikkede bare… Markus var træt så han sad bare på en stol.

SÅ kom der et råb nede i Mads kælder, han tog en kniv om løb der ned, han så MANDEN fra i går, mads løb imod ham, han var væk et øje blik, så var han hende ved døren, mads løb imod ham igen med kniven, han ramte ham, men så forvandt manden… Tidligere på dagen tænkte Mads på hvordan MANDEN FORSVANDT. Men så kom han i tanke om at han ramte manden med kniven, han tog hurtigt sin kniv frem, der var BLOD på den…

Han gik ned i kælderen igen, han kiggede på gulvet der hvor han ramte manden, der var blod drypper på gulvet, det førede ind til rummet hvor der var værktøj, han listede der hen og åbnede rummet. Han stod stille, der var et hængt menneske, Mads kendte ham det var en af deres nabo, Mads blev meget bange, men så listede han hen til døren, han vendte sig rundt, der var blod over det hele…

Han løb hurtigt op til Markus, han sad bare og dovnede den af, så sagde Markus: hvad er der sket?” ,,kom og se!” Sagde Mads.

Da de gik ned i kælderen, var der ikke noget, Mads blev forvirret, den hængte mand var der ikke og blodet var der ikke, han blev bange meget bange, han stod stille, Markus kiggede bare rundt, han vidste ikke hvad han skulle kigge efter, så han stod bare stille, så gik de op i stuen og så tv, så ringede det på døren, Mads gik hen og åbnede døren, det var deres nabo, han hadede børn, som om det var hans fjender.

Han sagde: ,,er dine forældre hjemme?” ,,nej” sagde Mads ,, Hvor er de henne!?” sagde manden,,det ved jeg ikke” sagde Mads ,,HVORFOR VED DU DET IKKE!?” Sagde manden. ,,jeg ved det bare ikke!!” sagde Mads ,,okay!” sagde manden og gik sin vej.

Mads tænkte bare hvor han kom fra, men det er mystisk at han pludselig kom. Han gik hen til Markus, de sad bare, Mads tænkte på det i kælderen, han havde lyst til at gå der ned, men han ville sikkert blive bange, den hængte mand var hans nabo, Mads syntes at det var skummelt med manden der lige kom og manden i kælderen der var hængt, og ham der snusede rundt der nede, hvad mon han lavede, Mads ville bare bruge sin kniv på manden, men han kunne ikke, han var ikke stærk nok, han havde brug for hjælp, med Markus var det ikke nok hjælp, han ville have hjælp fra hans venner men ar det nok, Mads tænkte på om han selv kunne klare det, men det kan han sikkert ikke, han burde have hjælp, hjælp af hans venner, men hvornår skal det ske.

Det var skummelt.

Markus og Mads sad bare, de vidste ikke hvad de skulle lave, så foreslog Markus om de skulle gå ud, han sagde okay, da de gik ud, gik de hen til naboen, de udspionerede ham, de listede ind i hans have, der var manden så, ham Mads så der var hængt, det lignede ham da. De gik lidt rundt i hans have, der var mærkelige ting.

... fortsættelse følger...!

Ingen kommentarer: