mandag den 22. februar 2010

Indbrud i huset - 1. del

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt
flere historier - En vampyrs bekendelse, Forbrydelsen, Morderens hjem, De fortabte sjæles hus, Halloween Town, Penelope alene hjemme, Narkosmuglerne - og her kan du læse én mere - god fornøjelse!

Indbrud i huset - 1. del
Skrevet af Sarenda, Melina, Kiran & Jamila, 6. c. på Vanløse Skole.

Camilla vågnede, hun så at alt var gået i stykker. Hun så, at hendes lillebror ikke var i sengen. Hun tænkte, hvad er der dog sket. Hun blev meget urolig. Deres forældre var allerede taget på arbejde. De fleste morgener var det Camilla, der fulgte sin lillebror i børnehave, inden hun gik i skole.

Hendes to venner Stella og David var på vej over for at hente hende. De så at hoveddøren var smadret. De gik ind og råbte på Camilla - Hvor er du? Hun svarerede øjeblikkeligt - Jeg er heroppe. De løb op til hende. Hun sad og græd på sengen. Stella spurgte - Hvad er der dog galt Camilla? - Magnus er væk. Hun ringede til sin mor. - Mor, Magnus er her ikke og tingene i huset er smadret. Hendes mor kom hjem med det samme.

De så at bærbar, penge og fladskærme var væk. De ringede til politiet. Politiet kom og spurgte. Hvad der var sket. De forklarede, at der havde været indbrud, og at deres søn var væk.
Faren kom hjem fra arbejde og sagde - hvad fanden er der sket her? De fortalte, at der havde været indbrud, og at Magnus var væk. Camilla sad og græd. Hun var meget ked af det. David og Stella sagde - vi skal nok finde ham.

Politiet gik ned i kælderen med deres hunde. Der var helt mørkt. Politiet tændte deres lygter. Hundene gik over til en af dørene i kælderen, de gøede. Politiet lukkede døren op, der lå Magnus. Han var bundet fast med reb og meget tape. De tog ham op og kørte ham på hospitalet. Lægerne sagde - Han har det ikke særlig godt, han bliver nød til at være her nogle dage. Moren sagde - Jeg bliver her med Magnus. Camilla og far sagde - Okay. Da Camilla kom hjem sammen med far, sad Stella og David og ventede. Camilla, Stella og David gik ud for at trække luft.

De så to mænd, der var flyttet ind overfor stå ved lågen og snakke. Camilla ville vide, hvem de var. Så hun gik over og spurgte - Må jeg få et glas vand? Den ene mand sagde - Ja selvfølgelig. Han virkede meget sød. Camilla sagde - Tak. David sagde - De virkede da meget søde.
De gik videre, men Camilla var stadig ked af det der skete. Stella sagde - Tag det roligt, det sker ikke mere. De tog hjem hos Camilla igen. Stella og David fulgte hende hjem. Senere blev Stella og David hentet af deres forældre.

Dagen efter blev Magnus udskrevet. Han kom hjem sammen med sin mor. Camilla løb over til ham. - Er du okay Magnus, har du det godt. - Ja, svarede Magnus. De skulle spise morgenmad. Camilla tog til skole. Magnus og mor gik en tur. Magnus så de mænd, der var flyttet ind og så besvimede han. Mor kørte Magnus til lægen. Han blev indlagt igen. Moren tænkte kun, hvordan skete det hvad så han. Magnus vågnede - hvad skete der sagde mor. Han huskede ingenting.

Han skulle indlægges i 7 dage. Camilla og far kom og besøgte Magnus på hospitalet. Camilla sagde - Er du okay? han svarede - ja. Mor skulle blive med Magnus, Camilla og far gik hjem. De spiste aftensmad og så skulle Camilla lave lektier og så sove. Hun kunne ikke sove, fordi hun kun tænkte på indbruddet og Magnus. Hun fik mareridt om Magnus, og at hun selv blev kidnappet. Hun vågnede med det samme.

Hun hørte nogen mærkelige lyde nede i kælderen. Hun gik stille derned, lyset slukkede med det samme. Hun løb op og vækkede hendes far. Men nogen lyde sagde - lad vær med at vække ham eller vi dræber dig. Camilla blev meget bange. Men så til sidst fandt hun ud af at det var en drøm. Hun begyndte at skrige om natten så kom hendes far. Og spurgte - hvad er der galt? -Jeg har haft mareridt.

- Bare rolig Camilla der sker ikke noget. Camilla var rigtig ked af det og hun rystede. Klokken otte tog Camilla i skole. Faren gik på hospitalet. Lægerne sagde - Magnus kan godt komme hjem i dag. Faren sagde - Okay det er pragtfuldt.

Camilla kom hjem fra skole hun råbte - Far? Ingen svarede hun blev bange. Hun tænkte på hendes mareridt. Nogen lyde sagde BANG. Hun løb ud af huset, Camilla så der kom en bil der var Magnus, mor og far. Hun løb over til Magnus og kysset ham på kinden. Far spurgte - Camilla hvorfor er du herude? Camilla svarede -Jeg hørte nogen lyde.

De gik indenfor mor spurgte - Er i sultende? De svarede i kor - Nej tak. Camilla sad og rystede. David og Stella kom. De gik udenfor, de trøstede hende. Mændene kom ud af huset. De kom over og spurgte - Hvad er der galt. Ikke noget. Svarede hun surt! De gik videre, mens Camilla stadig var ked af det.

Camilla kom hjem, og gik op på sit værelse. Hun låste sig selv inde i skabet hun låste døren til sit værelse. Da hun var inde i skabet var der noget der rørte hende hun kigget op hun begyndte at skrige. Mor og far løb op ad trapperne, de prøvede at lukke døren op. De kunne ikke få den op.

De spurgte - Er du okay Camilla? Camilla sagde - Nej jeg er ikke okay bare prøv at få døren op. Faren prøver alt hvad han kan for at få døren op. Lige med et fik faren den op. Camilla gik i chok da faren åbnede døren. Hun gik lettede ud og krammede sin far og mor. Hun vidste ikke hvad hun skulle sige til dem, men hun sagde - Tusind tak far.

Faren spurgte hvorfor hun var inde i skabet, men Camilla svarede ikke. Hele aften prøvede hun at snakke udenom. De gik i seng alle sammen, men Camilla sov ikke. Da hun lå der tænkte hun på det hele natten. Men til sidst kunne hun sove. Næste dag vågnede hun, af en lyd det var bare Magnus der var inde på hendes værelse han sagde - Hej, har du det godt? - Fint, men farvel jeg skal i skole.

Camilla kom hjem fra skole ingen var hjemme hendes far og mor var taget på arbejde, mens Magnus var i børnehaven.

... fortsættelse følger...!

Ingen kommentarer: