mandag den 8. marts 2010

Hvem var han, ham den lille dreng

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse. Vi har allerede bragt

Hvem var han, ham den lille dreng
Skrevet af Natasja, 6. d. på Vanløse Skole.

Camilla er populær og bestemmende, lidt snobbet, 14 år, og går på Engmandskole, hun går i klasse med Lucas, Rikke, Jacob, Karl. Hun bor i hus, sammen med sin mor, far og lille søster.

Lucas er sød og populær, og er meget vild med Camilla. Han er 14 år og bor i et lille række hus med mor og far, han går på Engmandskole.

Rikke er sød og imødekommende, hun er 14 år, men kan godt føle sig lidt usikker, hun bor i lejlighed med mor og store bord, hendes far er død. Hun går på Engmandskole.

Jacob er lidt stille og klog, han er 14½ og er total computernørd. Han går på Engmandskole. Han bor sammen med sin mor, far lille bror og store bror i et hus.

Karl er sej og sjov. Han er 14 år og går også på Engmandskole. Han bor sammen med sin far alene i en lille lejlighed og han har ingen søskende.

Hvem var han, ham den lille dreng

De 5 venner havde besluttet sig at de skulle være sammen en dag, hjemme hos Camilla. De skulle se en film og hygge, men det gik ikke som forventet. Camillas forælder var ikke hjemme de skulle til en fest. De skulle se den helt nye monster vender tilbage 2.

Efter filme var slut gik Camilla og Rikke ude i køknet for at rydde op og snakke lide, men da de kom der ud var der blod over det hele. Camilla og Rikke skrig og drengen kom der ude. Ingen af dem kunne forstå hvor det kom fra Camilla gik ind for og ringe til sin mor, men det eneste der kom en klam og ulykkelig lyd fra røret.

Camilla gik ude i køknet og sagde det til de andre. Drengene lavet bare sjov, men Camilla og Rikke syntes ikke det var sjovt. Camilla gik ind for at ringe igen, og der tog hun den. Hun sagde at de snart kom hjem, og at de bare skulle gå i seng.

Da de kom hjem, lå der stadig blod i køknet. Camillas mor og far gik op for at spørge hvad der var sket og at de skulle komme med ned i køknet, men da de kom ned i køknet igen var der lige pludselige ikke noget blod.

Mor og far sagde at de bare skulle gå op i seng igen. Ingen af dem ture ikke sove men til sidst var de så trætte at de ikke kunne blive ved med at være vågnede. Mor kom ind for og se om de alle sammen sove, det Lindet, men hvad hun ikke viste, var at karl stadig ikke sov. Hun visket nogen mærkelige ord nået med død og en brønd og lidt om en ø.

Efter hun var gået ud sagde Karl til sig selv hvad det mon betyder, men han beslutte sig for at sige det til de andre næste dag. Næste dag sagde karl det til de andre og de ville prøve og finde den eller det sted hun snakket om. Efter de havde spist morgenmad og taget tøj på gik du ude for at finde den eller det sted hun snakket om.

De 5 venner gik ind i skoven for at leder efter det med det eneste de fandt, var et lille hus med en et lille skur. Der var lys der inde. Det lignede også at Camillas mor også var der inde. De ville gå hen for at banke på men i det samme de var på vej der hen så Camillas mor dem. De løb ind i skoven med Camillas mor og en mand efter dem.

Pludselige da Karl vendte sig om for at se om de var der var de væk. De satte sig ned i en busk og snakket lidt. Camillas mobil ringet det var hendes far, han spurgte om hun viste hvor Camillas mor var, Camilla sagde at hun ikke viste det. De besluttede sig for at gå lidt længer ind lige pludselige kom de ned til en sø, ude mit i søen lå der en ø.

Der var en brug ud til øen de gik der ud. Und på øen lå der en gammel ruin inde i ruinen var der et bål som stadig røg. De gik lidt vider og så kom de til en kirkegård, på kirkegården var der ikke et menneske.

Det var ved at blive mørkt og de 5 venner gik stadig rundt på kirkegården. De gik hen til den største garv sten der stod på den, Christian den 1. død og vil genopstå den dag det her vil blive læst af 5 bedste venner. Pludselige kom der en masse skrig og en mand kom henne ved dørgen, Karl råbte det er Christina.

Han sagde i nat er der mange der skal dø, så kom der en masse skeletter over fra barkene. Camilla råbte til de andre løb. De lød alt hvad de kunne ned til brugen og vider ind i skoven men skeletterne efter sig. De løb til hver sin sit og lød hvider ind i skoven, Camilla råbte til de andre løb hjem til mig nu.

De var nu alle hjemme hos Camilla på nær Jacob han var væk men det var for mørkt til at lede efter ham.Næste dag gik de ud for at lede efter ham, de gik ud til øen igen. De råbte efter Jacob men de kunne ikke høre ham. De gik rundt på øen og de fandt en masse skeletter med skeletterne løb ikke efter dem som de gjorde i går.

De kunne se en brønd og de lød hen til den. De kigget ned i den men de kunne ikke se nogen. Nu var det ved at blive mørkt, og så gik det op for dem at skeletterne kom når det var mørkt. Men de ville finde Jacob. De karvet op i et stort træ og der kunne skeletterne ikke se dem de sove er op, de våndet af at der var en der skrig det var Jacob.

De karvet ned igen og løb efter lyden de kom hen til brønden igen. De kigget ned, men de kunne ikke se han kun høre ham. De kastede et reb ned, som lå ved siden af brønden. De råbte til Jacob karl op af rebet, men Jacob sagde at han ikke kunne komme ud han sad i et bur. Karl sagde at de skulle kravle der ned de råbte det til ham.

Først var det Karl, så Camilla, så Rikke, og så Lucas. Da de kom ned for enden af brøden var ikke vand i. De kom ned under jorden ned til en masse gange. Lucas sagde at han havde hørt om det har før. Camilla spurgte hvor og han svaret at da han var 12 stod der i en avis at en lille dreng forsvandt.

Han faldt ned i en brønd, men de kunne ikke få ham op, for de kunne kun ikke se ham kun høre han. Rikke sagde så han døde altså her? Karl sagde at der er nogen der mener at han ikke er død i nu, hans forælder siger nogen gange at de kan høre ham skrige på hjælp. De blev afbrudt af Jacobs skrig, de lød efter lyden.

De kom hen til en masse bure inde i buret sad Jacob. Men ved siden af sad ham den lille dreng som forsvandt af 2 år siden Camilla gik hen for at kigge om han var død. Jacob sagde at han ikke var død. Camilla spurgte om han var okay, den lille dreng svaret ja men jeg er så sulten, Camilla sagde til Karl har du ikke noget brød men, Karl svaret jo Karl tog det op og Jacob fik halvdel og den lille dreng fik den anden halvdel.

Den lille dreng begyndte at græde han savnet sine forældre, Camilla sagde at vi nok skal få dig ud. De havde en tang med så de kunne åbne burene, de fik den lille dreng og Jacob ud du kravlet op af rebet og ville gå hjem.

De gik hjem til Camilla og den lille dreng spurgte om Camilla ville være hans store søster og hun svaret ja. Hun sagde i bliver her jeg går hjem med ham. De kom hjem til den lille drengs forælder, og de blev så glade for at se ham. Camilla gik hjem og de hygget rasten af dagen.

Camilla bliv ringet op af drenges forælder de sagde at han var død og at Camilla skulle komme her over. Camilla løb der over og hans forælder sagde at de fik et brev hvor der stod, han vil nu blive en af som. Det var næste dag og den lille dreng skulle begaves. Efter kirken gik de ud på kirkegården her skulle den lille dreng begraves præsten sagde af jorden er du kommet og af jorden vil du genopstå.

Ingen kommentarer: