fredag den 19. marts 2010

Lisas liv

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse.


Lisas liv
Skrevet af en elev fra 6. c. på Vanløse Skole.

Kasper gik ned af gaden. Han var sammen med sin søster Lisa og sin bror Hans. De skulle tage metroen til Kastrup lufthavn. De tog metroen fra Nørreport station. Klokken var halv tolv om natten. De tre søskende var stukket af hjemmefra fordi, de ikke måtte få en småkage. Deres forældre var stinkende rige, så de kunne købe alt det de ville have.

Og børnene blev meget hurtigt fornærmede. Kasper var 12, Lisa kun 3 og deres storebror Hans 14 år. Der var mange mærkelige mennesker i metroen. Da de ankom til lufthavnen var klokken tolv. Flyet de skulle med var til Hawaii. Hans og Kasper havde hugget et af deres forældres mange guld mastercards og bestilt billetterne på nettet.

De fandt deres pladser og satte sig ned. Der var tv i flyet og mad. De skulle flyve femten timer. De så hver især en film, bagefter fik de mad. Det var god mad de fik. Det var bøf med løg og kartofler. De syntes det smagte lidt mærkeligt men, det tænkte de ikke over. Efter fjorten timer begyndte de at få nogle knopper på hænderne.

Alle der havde fået mad fik knopperne. Alle i flyet gik i panik! De løb rundt. Piloten og stewardesserne tog alle faldskærmene, og hoppede ud af flyet. Nu var der ikke nogen til at styre flyet. Kasper prøvede at styre det men, de styrtede i Atlanterhavet. ”Hjælp, hjælp” råbte Hans.

”Jeg kommer nu” råbte Kasper. Lisa græd og græd. Hans skyndte sig at tage hende op på ryggen. Nu svømmede de alle sammen sammen. De var de eneste overlevende. De kunne se Hawaii, men øen var langt væk. Nu var de alene i vandet, og der var hajer bag dem! ”Hajer, hajer” råbte Hans.

Lisa blev bidt i benet, og hun skreg højt. ”Aarrrrggggghhhhh” skreg hun. Hans prøvede at hjælpe hende, men han kunne ikke fordi, der var otte hvide hajer omkring ham. Han blev flænset ihjel, han havde ikke en chance. Nu var der kun Kasper og Lisa tilbage. De svømmede og svømmede, mens de græd over Hans død.

De nåede hen til øen, og de var helt færdige. Kasper døde af alle de haj bid, men Lisa overlevede. Lisa faldt i søvn på stranden. Da hun vågnede igen, var hun hjemme hos en gammel, sær mand . Han gav hende mad, og han lod hende bo hos ham. Han lærte hende at tale og gå. Lisa voksede op på øen, og hun hadede hajer. Manden hed Karim.

Lisa var på øen i ti år. Lisa var nu tretten år gammel. Hun havde fået mange venner over hele øen. Hun havde fået en kæreste. Han havde adhd, diabetes, alkoholiker, svineinfluenza, pest, fugleinfluenza, dårligt hjerte, knogleskørhed, kræft, blodprop i hjernen og hjertet, anoreksi, bulimi, ebola, psykopat, han var tit indlagt på den lukkede afdeling og han sad i kørestol. Hun elskede ham meget højt.

Han var 18 år gammel. En dag så Lisa og Karim en rocker båd, på vej hen til øen. Karim skyldte dem penge, og det vidste han godt. Han sagde til Lisa at hun skulle pakke sine ting. De spurtede om på den anden side af øen. Og de boede hos nogen venner. De boede der i fem dage, og en dag da Lisa vågnede, var Karim væk. Hun blev ked af det og meget bange.

Hun skyndte sig at sige det til de andre i huset. Hun fandt et brev på kommoden hvor der stod:

Hvis du vil se Karim igen skal du komme med 50 milliarder kr i kontanter ved dit eget hus!

Lisa gik hen til huset. Hun havde nogle voksne med der gemte sig i buskene, hvis noget skulle gå galt. Hun gik ind i huset, og så til sin store forskrækkelse at, der ikke var noget. Hun gik ud til de voksne, men der var ikke nogen. Lisa gik ned til stranden, for at se om de var der. Der var de heller ikke. Hun gik rundt på noget af øen.

Hun kunne høre nogle skrig og fulgte lydene. Hun gik hen til en grotte, og hun gik ind. Grotten var omkring tolv meter høj, og der var meget mørkt. Rockerne havde ikke set Lisa endnu. Karim og alle vennerne blev alle pisket, sparket og slået. Lisa ringede til sin kæreste, og sagde at han skulle komme hen til grotten. 10 minutter senere kunne Lisa høre hjulspind.

Det var Lisas kæreste, han havde meget fart på i sin lyserøde Ferrari. Han gik hen til en af rockerne og sagde: wollah koran, din mor. Hvis du rør Lisa eller hendes venner igen går jeg damp på jer, og skyder jer i jeres små bitte fuck hoveder.

En af rockerne sagde: ja, ja sådan en lille perle som dig kan ikke ramme en skid. Lisas kæreste tog en uzi op af lommen og skød alle rockerne i hoved. De tog ligene ud i rockernes båd, og hældte benzin ud over hele båden. De satte ligene op i båden, og kastede en tændstik ned i den. De skubbede båden ud i vandet, og der gik ild i den, og den sprang i luften. Karim og vennerne havde mange sår, men de var glade alligevel…

Ingen kommentarer: