mandag den 22. marts 2010

Tyven

Børnebogsforfatteren Jacob Weinreich - ham med Monsterjægerne - var på besøg i Vanløse sidste efterår. Her skrivecoachede han elever fra 6. klasse på Vanløse Skole og Kirkebjerg Skole. Projektet var et samarbejde mellem de to skoler og børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse, og modtog støtte af Vanløse Lokaludvalg.

Det blev til mange gode, spændende og uhyggelige historier, som vi har fået lov til at bringe her på børnebloggen.

Det betyder, at du hver mandag og fredag - så længe lager haves - kan læse en tankevækkende historie skevet af børn fra Vanløse.


Tyven
Skrevet af Amna & Amina 6. c. på Vanløse Skole.

Der var engang to piger, som hed Anna og Signe. Der var en tyv løs i byen, og de havde besluttet, at de ville fange ham. I aviserne havde der været nogle gamle forbryderbilleder af tyven. Han var høj, havde mørkt hår og havde en guldørering i det ene øre. Pigerne havde fundet ud af, at han stjal tasker fra damer.

En dag de sad på metrostationen, så de en mand, der kunne ligne tyven. De fulgte efter ham. Lod som om de bare snakkede med hinanden, men holdt øje med ham. Lidt efter da metroen skulle til at køre, men inden den kørte, stjal tyven en taske fra en gammel dame. Pigerne råbte efter ham, men han ignorerede dem og løb ind i metroen. Anna og Signe nåede ikke den samme metro, men de tog hurtigt den næste.

Da tyven stod af metroen, stod pigerne af på et andet stop. Tyven var blevet væk fra dem, og de kunne ikke finde ham. De skulle til at gå hjem til Anna, men så, så de tyven. De løb efter ham, men han løb væk. Han havde smidt tasken, og der var ikke noget i. Kun en tom pung, og pigerne kunne ikke klare det mere. De meldte det til politiet, men de troede ikke på dem. De troede bare at de fandt på det, så de gad ikke og hjælpe dem.

Anna og Signe gik bare hjem til Anna, og var i gang med en ny plan. Før pigerne kom hjem, troede de at der var nogen der forfulgte dem. Lige pludselig ringede det på døren, og de gik over og lukkede op. Det var tyven. De prøvede at holde ham fast, men han råbte: ”Hvis i følger efter mig igen, slår jeg jer ihjel!”. ”Bare kom an!” råbte Signe. ”Pas på jeg har en kniv i lommen!”, sagde tyven vredt.

Anna ringede straks til politiet og sagde: ”Der er en tyv der vil slå os ihjel!”, men politiet sagde bare ” ja ja den er god med dig”. Senere kom Annas forældre hjem, og Anna og Signe fortalte det hele til dem. Signe var bange for at gå hjem, så hun ringede til sin mor, og spurgte om hun måtte overnatte hos Anna hele weekenden.

Signes mor sagde at det var okay: ”Men husk at tage dine piller hele weekenden. Jeg kommer over med dine ting”. Anna spurgte om hvorfor hun tager piller. Hun sagde: ” Fordi at jeg hoster meget, ” lidt senere kom Signes mor med hendes ting.

Da de skulle til at sove hørte de en lyd udefra, men det var en kat der hylede. Da kl. var 03:00 var Anna sulten, og Signe tørstig. De gik ned og spiste og drak. Da de havde spist var de ikke søvnige, så de gik over i stuen og så tegnefilm. Kl.04:00 hørte de en lyd over ved skuret i Annas have, og så så de Annas forældre henne ved skuret.

De var bundet fast til hinanden, og det var ikke kun Annas forældre der var i skuret. Der var også en mand med en sort maske på. Manden tog sin maske af. Det var tyven! Anna og Signe løb hen til den nærmeste politistation, og fortalte det hele. Politiet gik med dem hjem og pigerne løb over til skuret, men tyven og Annas forældre var væk.

Politiet blev sure på pigerne og sagde, at de ikke skulle kontakte dem igen. Anna blev ked af det, og Signe var bange. De løb ind og ringede til Signes mor. Telefonen duede ikke, Anna kiggede på ledningen. DEN VAR KLIPPET OVER!

De vidste med det samme, at det var tyven. Signe hviskede ”måske er tyven her” . De blev bange og løb ud af huset. Signe frøs og sagde: ”Jeg må have min jakke.” Da de kom tilbage, lå der et brev på gulvet. Der stod:

Hvis i vil se jeres forældre så skal i komme Til Den forladte bygning I Pakgade på nørrebro alene!

Pigerne blev bange og ville gå til politiet en sidste gang. De gik ikke til den samme politimand, men en anden. De viste brevet til ham, og de lagde sammen en plan. De gik straks hen til det forladte hus. Politiet havde gemt sig, og tyven sagde: ”Giv mig 6000 kr. ellers dræber jeg dine forældre”. ”Vi vidste, at du ville have penge, men vi har taget noget bedre med.”, sagde Anna. ”kom!”, sagde Signe og politiet kom.

Tyven blev bange, men han kunne ikke flygte. Så han tog fat i Annas mor, og tog sin pistol frem. ”Hvis jeg ikke får mine penge, skyder jeg hende” råbte tyven. ”Vi giver dig dine penge, efter du har sluppet dem fri”, svarede politiet. Tyven sagde okay.

Han slap forældrene fri, og Anna fik sine forældre tilbage. Tyven blev anholdt og kom i fængsel. Signe, Anna og Annas forældre gik hjem, og fik pizza og sodavand.

Ingen kommentarer: